• Pyragas Panettone Baladin su Alaus vermutu 1000 g

    Panettone pyragas su alaus vermutu

    Kilmės šalis
    Italija
  • Massimo Albertengo ir Teo Musso bendradarbiavimas tęsiasi. Kuriant šį pyragą, buvo išsikelta užduotis atskleisti nuostabius „Baladin“ kūrinio „beermouth“ – vermuto, pagaminto iš „Baladin“ alaus“, aromatus. Rezultatas pralenkė visus Teo lūkesčius. Be subalansuotų nuostabių 13 žolelių aromatų gimė ir naujos skoninės patirtys.  

    Egzistuoja daug itališko panettone pyrago atsiradimo legendų, tačiau viena seniausių byloja apie tai, kad šis skanėstas atsirado dar Romos imperijos laikais, kai romėnai mielinius pyragus ėmė gardinti medumi. Tai saldi duona, tradiciškai patiekiama per Kalėdas ar Naujuosius metus.

    Šie „Baladin“ minkšti kalėdiniai pyragai gaminami su „BaladinXyauyù“ alumi, kurio gamyboje naudojama madeira. Tai pyragus kepančios įmonės savininko Massimo Albertengo, aistringo tešlos ir mielių mylėtojo, kaip jis pats prisistato, ir „Baladin“ savininko Teo Musso, mielių, meistriškai naudojamų alaus gamyboje, pasaulio eksperto, bendradarbiavimo rezultatas. Po keleto jungtinių bandymų buvo sukurtas šio unikalaus pyrago receptas. Šiam pyragui naudojamas oksiduotas „Xyauyù“ alus, kurio skonis šiek tiek primena iš džiovintų vynuogių gamintus vynus. Pyrago sudėtyje taip pat yra žolelių, migdolų, lazdyno riešutų, cukraus ir kiaušinio baltymų.  

  • Prenumeruok ir laimėk

    Bendraukime